دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

خروج نام افغانستان از لیست متحدان مهم آمریکا

رئیس جمهور آمریکا یکسال پس از به قدرت رسیدن طالبان، افغانستان را از فهرست «متحدین مهم غیرعضو در ناتو» خارج کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 24
کد خبر: ۱۵۱۸۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا افغانستان را از فهرست «متحدین مهم غیرعضو در ناتو» خارج کرد.

 

به نوشته هندو، یکسال پس از به قدرت رسیدن طالبان، رئیس جمهور آمریکا افغانستان را از فهرست «متحدین مهم غیرعضو در ناتو» خارج کرده است.

 

بایدن خطاب به وزارت خارجه آمریکا گفته است که باتوجه به اختیارات وی به عنوان رئیس جمهور آمریکا وی افغانستان را از فهرست متحدین مهم غیرعضو ناتو خارج کرده است.

 

پیشتر جو بایدن دموکرات در نامه به گنگره از قصد دولت آمریکا برای خارج کردن افغانستان از فهرست «متحدین مهم غیرعضو در ناتو» خبر داد.

 

در نامه رئیس‌جمهور آمریکا آمده است: «مطابق با بخش ۵۱۷ قانون کمک‌های خارجی ۱۹۶۱...من اخطار خود را مبنی بر لغو تعیین افغانستان به عنوان متحد مهم غیر عضو در ناتو ارائه می‌کنم».

 

آمریکا که در سال ۲۰۰۱ یک جنگ اشغالگرانه علیه افغانستان به راه انداخت، در سال ۲۰۱۲ افغانستان را به عنوان متحد مهم غیر عضو در ناتو شناخت.

 

کشورهایی که نام آن‌ها در فهرست متحد مهم غیر عضو در ناتو آمریکا باشد، می‌توانند جنگ‌افزار و فناوری‌هایی از این کشور بخرند که فروش آن‌ها به کشورهای غیرعضو در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ممنوع است.

 

آمریکا در حالی افغانستان را از فهرست متحدان مهم خود خارج کرده که مقامات طالبان بارها طی ماه‌های اخیر از مواضع آمریکا انتقاد کرده‌اند و همچنین از آمریکا آزادی دارایی‌های بلوکه شده افغانستان را خواستار شده‌اند./ فارس

ارسال نظر